Gall & Gall is van mening dat je van alcohol kunt en mag genieten, mits er verantwoord mee wordt omgegaan. Als grootste drankenspeciaalzaak van Nederland willen we onze bijdrage leveren aan het bevorderen van verantwoord alcoholgebruik en het terugdringen van alcoholmisbruik. Gall & Gall kent én neemt graag haar verantwoordelijkheid in het tegengaan van verkoop aan minderjarigen. Gall & Gall onderschrijft de regels en wetgeving die bestaan voor de verkoop van alcoholhoudende dranken en houdt zich hier strikt aan.

Jongeren en alcohol
Gall & Gall verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Wij verkopen dranken uitsluitend aan kopers van 18 jaar en ouder. Niet alleen omdat dit wettelijk verplicht  is. Maar vooral ook omdat jongeren helemaal geen alcohol zouden moeten drinken. De medewerkers van Gall & Gall vragen bij aankoop van alcohol om legitimatie aan alle mensen onder de 25 jaar.

Tips voor ouders
Ouders kunnen het drinkgedrag van hun kinderen beïnvloeden:

  • Geef zelf het goede voorbeeld, drink met mate;
  • Stel duidelijke regels: geen alcohol onder de 18;
  • Houd zicht op wat uw kinderen bezighoudt;
  • Informeer jezelf over de werking en de gevolgen van alcohol.

Nuchtere feiten
Wist je dat hoe meer je drinkt van een drankje, hoe minder je proeft? En dat je niet beter, maar juist slechter slaapt wanneer je alcohol gedronken hebt? Wij hebben een aantal nuchtere feiten op een rijtje gezet, zodat onze klanten zelf weloverwogen keuzes kunnen maken.

Meer informatie? Bezoek dan zeker ook eens de onderstaande websites:

www.alcoholinfo.nl
www.jebenttopbob.nl
www.stiva.nl
www.watdrinkjij.nl
www.nix18.nl